Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.07.2020

Правоохоронці Криму повідомили про підозру двом «самооборонівцям», керівникам підрозділу «Славянський щит»

За процесуального керівництва прокуратури автономії, слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ч. 2 ст. 260 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє громадян України у 2014 році, були учасником незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та керівниками окремого підрозділу «Славянський щит». Підозрювані здійснювали підбір бійців до підрозділу, забезпечували патрулювання м. Севастополь, особисто здійснювали незаконні перевірки документів та обшуки автомобілів, з метою виявлення та затримання українських громадян на території півострова. Допомагаючи бойовикам «Самооборона Криму», контролювали діяльність незаконно створених на території півострова
блокпостів. 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3097