Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.07.2020

"Пріоритетом в роботі прокуратури автономії є забезпечення невідворотність покарання для осіб, що вчиняють воєнні злочини і злочини проти людяності в Криму" - Віталій Секретар

Сьогодні, 31 липня 2020 року, у прокуратурі автономії під головуванням виконувача обов’язків прокурора Автономної Республіки Крим Віталія Секретаря відбулася нарада. Під час заходу обговорювались питання щодо стану реалізації упродовж І півріччя 2020 року повноважень на основних напрямах прокурорської діяльності, визначення основних завдань на наступний період.
Під час підсумкової наради виконувач обов’язків прокурора Автономної Республіки Крим
Віталій Секретар відзначив не тільки позитивну динаміку в роботі відомства, але і виокремив напрями, які потребують активізації зусиль. 

«Зважаючи на особливості роботи прокуратури автономії, необхідно сфокусувати увагу довкола таких пріоритетних напрямів, як розкриття злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.
Більш ефективною має стати діяльність у сфері протидії порушенням порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію України, злочинам в бюджетній сфері та корупційним правопорушенням. Повною мірою необхідно забезпечити невідворотність покарання для осіб, що вчиняють злочини проти основ національної безпеки України, воєнні злочини і злочини проти людяності на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя» - наголосив Віталій Секретар.

Віталій Секретар зазначив останні вагомі позитивні досягнення у роботі відомства, зокрема, винесення судом вироку колишньому «Міністру охорони здоров’я Республіки Крим» за вчинення державної зради та призначення йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. А також, продовження активної роботи щодо підготовки інформаційних повідомлень про окремі воєнні злочини та злочини проти людяності до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Зокрема, прокуратура АР Крим направила вже 8 таких повідомлень, метою яких є початок повноцінного розслідування Офісом прокурора МКС воєнних та злочинів проти людяності злочинів вчинених в Криму.

За результатами наради визначено завдання на наступний період.

кількість переглядів: 2721