Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.08.2020

Прокуратура автономії повідомила про підозру особі, яка через мережу Інтернет здійснювала продаж неіснуючих товарів

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру у вчиненні шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України), особі, яка через мережу Інтернет здійснювала продаж неіснуючих товарів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний у мережі Інтернет створив веб-сайт двійник (інтернет магазин), ззовні схожий на офіційний веб-сайт однієї з мережі українських ломбардів, на якому розміщував оголошення про продаж неіснуючої побутової, мобільної, комп’ютерної та іншої електронної техніки.
При отриманні вхідних заявок та дзвінків на придбання техніки, підозрюваний надавав завідомо неправдиві відомості про те, що він є  співробітником мережі ломбардів, та зазначав, що єдиною умовою купівлі товару є повна попередня оплата шляхом електронного переказу на банківські картки. Оскільки техніка коштувала суттєво нижче від середньоринкової, покупці перераховували грошові кошти.    
З метою приховування своєї протиправної діяльності, підозрюваний реєстрував банківський картки на підставних осіб та щотижня, регулярно змінював номери телефонів.   
 
Учора, 4 серпня 2020 року, прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі провели ряд санкціонованих обшуків, у тому числі, за місцем проживання та роботи підозрюваного. У ході обшуків вилучено мобільні телефони, SIM-карти, жорсткі диски, банківські картки, а також інші речові докази, які підтверджують причетність підозрюваного до вчинення інкримінованого злочину.  
Досудове розслідування триває, наразі вирішується питання щ обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

 


кількість переглядів: 2249