Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.08.2020

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру судді, який виносив вирок одному з керівників Меджлісу кримськотатарського народу

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому судді Сімферопольського районного суду АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що суддя Сімферопольського районного суду АР Крим, після окупації півострова у 2014 році перейшов на службу до незаконно створених судових органів держави – окупанта. Сприяв становленню і зміцненню окупаційної адміністрації, надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України. Розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, усвідомлюючи незаконність кримінального переслідування за законодавством РФ, незаконно засудив до двох років позбавлення волі одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, який активно підтримував проукраїнську позицію.
На даний момент, підозрюваного оголошено в розшук.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2586