Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.08.2020

Повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який брав участь у силовому розгоні українських громадян під будівлею Верховної Ради АР Крим в м. Сімферополі

Прокуратурою автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний 26.02.2014 приймав активну участь у силовому розгоні проукраїнські налаштованих громадян та захопленні адміністративної будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим у м. Сімферополі, де проводився мітинг на підтримку територіальної цілісності і недоторканості України.
 
Внаслідок злочинних дій «самооборонівців» адміністративну будівлю Верховної Ради АР Крим було захоплено, загинуло двоє учасників мітінгу, а також окремі громадяни України отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

У подальшому підозрюваний нагороджений представниками окупаційної влади медалями «За возвращение Крыма» та «За защиту Крыма».

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2406