Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.08.2020

Правоохоронцями автономії викрито співучасника вчинення шахрайства з використанням електронно-обчислювальної техніки

За процесуального керівництва прокуратури автономії, слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру особі, яка, діючи за попередньою змовою групою осіб, неодноразово шахрайським шляхом заволодівала грошовими коштами громадян України (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням установлено, що двоє громадян України, з корисливою метою створили у загальнодоступній мережі Інтернет веб-сайт, ззовні схожий на офіційний веб-сайт однієї з зареєстрованих на території України мереж ломбардів, де розміщували різного роду оголошення про продаж неіснуючої побутової, мобільної, комп’ютерної та іншої електронної техніки за заниженими цінами.
 
У подальшому зловмисники надавали потерпілим, у тому числі мешканцям Криму, завідомо неправдиві відомості про те, що вони є співробітниками мережі ломбардів, та зазначали, що єдиною умовою купівлі товару є повна попередня оплата товару шляхом електронного переказу на банківські картки, які були оформлені на підставних осіб. 
 
Після отримання грошових коштів підозрювані незаконно обертали їх на свою користь, не надсилаючи потерпілим оплачені товари.
 
Нагадаємо, що 04.08.2020 органами правопорядку автономії повідомлено про підозру ще одному співучаснику зазначених злочинів за ч. 3 ст. 190 КК України.
 
Наразі одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, питання про застосування запобіжного заходу іншому співучаснику злочину вирішується судом. 
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2063