Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.08.2020

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний взяв участь у заході щодо становища Православної церкви України в окупованому Криму

Учора, 26 серпня 2020 року, прокурор автономії Ігор Поночовний, спільно з керівниками профільних державних органів, взяв участь у зустрічі Предстоятеля Православної церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія, Митрополита Сімферопольського і Кримського Климента з керівниками іноземних посольств, організованій Представництвом Президента України в АР Крим.
 
Зазначена зустріч проводилась з метою інформування та обговорення з представниками іноземними дипломатичних місій систематичних порушень релігійних свобод на території окупованого півострова.
 
Під час свого виступу прокурор АР Крим Ігор Поночовний наголосив на важливості документування і розслідування фактів порушень релігійних свобод та переслідувань Православної церкви України в Криму.
«Прокуратура автономії здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях стосовно утисків Православної церкви України на тимчасово окупованому півострові. Мова йде про захоплення 1 червня 2015 року озброєними особами будівлі храму Покрови Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату, розташованого в селі Перевальне Сімферопольського району АР Крим, недопущення настоятеля та парафіян до служби, привласнення рухомого та нерухомого майна Управління Кримської Єпархії Православної церкви України, внаслідок чого служителів церкви позбавлено можливості проводити релігійні обряди, та інші факти» - зазначив прокурор АР Крим.
 
В рамках зустрічі також виступили лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, представник служби України з етнополітики та свободи совісті.

кількість переглядів: 1961