Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.09.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кримської судді, яка обвинувачується у вчиненні державної зради

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишньої судді Київського районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що колишня суддя Київського районного суду міста Сімферополя АР Крим, після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створених державою-окупантом судових органів. Своїми діями остання сприяла становленню і зміцненню окупаційної адміністрації, надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України. Розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, усвідомлюючи незаконність застосування до громадян України кримінального та кримінально-процесуального законодавства держави-окупанта, незаконно ухвалювала рішення про продовження строку тримання під вартою відносно громадянина України, одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, який через свою активну проукраїнську позицію та спротив окупації півострова, зазнав незаконного кримінального переслідування. На даний час, обвинувачену оголошено в розшук.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2275