Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.09.2020

Прокуратура та поліція Криму викрили схему збуту вогнепальної зброї

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя працівники ГУНП в АР Крим та м. Севастополя викрили двох мешканців Одещини, які налагодили схему збут вогнепальної зброї шляхом здійснення поштових відправлень в різні регіони країни.

В ході документування злочинної діяльності мешканця Херсонщини, який замовив умисне вбивство іншого місцевого жителя та був раніше затриманий правоохоронцями автономії, встановлено особу, яка здійснювала продаж вогнепальної зброї, що мала бути використана для реалізації умислу замовника. 
За результатами проведених слідчих дій правоохоронці автономії задокументували неодноразові факти збуту вогнепальної зброї і бойових припасів та викрили двох осіб – жителів м. Білгород-Дністровський.
Маючи спеціальні знання, організатор схеми самостійно збирав та налаштовував зброю. Інформацію про продаж «товару» підозрювані публікували в мережі Інтернет, а розповсюджували замовлення за
допомогою поштових відправлень в різні регіони країни.   
 
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного з фігурантів, виявлено 12 одиниць вогнепальної зброї, гранати РГД-5, ручний протитанковий гранатомет (РПГ), близько 1,2 кг пороху, а також понад 1 тисячу патронів.
 
Дії правопорушників кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України, тобто носіння, зберігання та збут вогнепальної зброї бойових припасів, без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі очікується судовий розгляд клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

кількість переглядів: 2746