Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.09.2020

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще однієї судді, яка перейшла на службу до окупаційних судових органів

Прокуратура  АР Крим та міста Севастополя  скерувала  до  суду  обвинувальний  акт  відносно колишньої судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що колишня суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, яка після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави – окупанта, розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, незаконно керуючись законодавством Російської Федерації, ухвалювала протиправні рішення, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної  діяльності проти України.
У тому числі, у складі незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим Російській Федерації» ухвалювала «судові рішення» у справах за російським законодавством.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2615