Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.10.2020

Представниця прокуратури автономії взяла участь в експертній зустрічі з питань впровадження правосуддя перехідного періоду

17 жовтня 2020 року представник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Світлана Яриш спільно з представниками суддівської та адвокатської спільноти, взяла участь у експертній дискусії з питань перехідного правосуддя.
 
Під час заходу презентовано національну концепцію перехідного правосуддя, яка передбачає собою комплекс заходів  щодо виходу із ситуації збройного конфлікту та впровадження стандартів прав людини у постконфліктний період. Також висвітлено основні проблеми, з якими стикаються органи правопорядку в рамках притягнення до відповідальності за злочини, вчиненні в умовах збройного конфлікту. Обговорено ефективність національних механізмів притягнення до відповідальності у вказаній категорії злочинів з урахуванням моделей та досвіду інших держав. 
 
Співпраця з Міжнародним кримінальним судом (МКС)  стала суттєвим поштовхам для того, щоб переглянути й оцінити спроможність національної системи правосуддя. Наразі, прокуратура АР Крим та м. Севастополя направила вже 9 інформаційних повідомлень, метою яких є початок повноцінного розслідування Офісом прокурора МКС воєнних злочинів вчинених на території тимчасово окупованого півострова.


кількість переглядів: 2032