Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.11.2020

Ігор Поночовний: «Екологічна ситуація в Криму погіршується щороку, тому є необхідність активізації роботи державних органів для ефективної взаємодії»

Керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний провів робочу зустріч із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Шахматенком та заступником Голови Державної екологічної інспекції України Віктором Канцураком.
 
Під час зустрічі обговорювались питання взаємодії та активізації спільної роботи органів правопорядку автономії і державних контролюючих органів у сфері охорони навколишнього природнього середовища.
Ігор Поночовний акцентував увагу на необхідності розроблення механізму моніторингу правопорушень у вказаній сфері, оскільки екологічна ситуація в Криму погіршується щороку, а використання результатів такого моніторингу дасть змогу оперативно реагувати на правопорушення, що вчиняються на півотсрові та забезпечить їх ефективне розслідування.
У кримінальних провадженнях прокуратури автономії вже зафіксовані факти самовільного використання надр «окупаційними органами Російської Федерації», наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, знищення об’єктів лісового, водного та природно - заповідного фонду тощо.
 
Учасники зустрічі визначили основні напрями подальшої співпраці, у тому числі, щодо розроблення методики розрахування розмірів збитків в екологічній сфері, завданих державою-окупантом.  Відтак, прийнято рішення про створення міжвідомчої робочої групи, до складу якої увійдуть представники прокуратури АР Крим та міста Севастополя, органи досудового розслідування автономії та представники органів державної влади, що здійснюють свою діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища. 
 
Зазначена зустріч проведена на виконання заходів, визначених під час спільної наради, що відбулась на КПВВ «Каланчак» 22 жовтня 2020 року під головуванням прокурора АР Крим та м. Севастополя Ігоря Поночовного, за участі заступника Генерального прокурора Гюндуза Мамедова, органів правопорядку автономії, представників центральних та регіональних органів виконавчої влади.

кількість переглядів: 2151