Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.11.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді, який причетний до переслідування одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Бахчисарайського районного суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній суддя Бахчисарайського районного суду АР Крим, після окупації півострова у 2014 році, зрадивши Присязі судді, перейшов на  службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, обійнявши посаду судді «Бахчисарайського районного суду Республіки Крим», надавав допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України. 
 
Обвинувачений також сприяв становленню окупаційної влади РФ та приймав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на переслідування громадян України, незгодних з окупацією півострова. Вказаний «суддя» незаконно застосовував законодавство РФ, зокрема, під час розгляду «адміністративних протоколів», які були складені щодо одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу за участь у вказаному представницькому органі. На даний момент, підозрюваного оголошено в розшук.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

кількість переглядів: 2236