Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.12.2020

На Херсонщині судитимуть чоловіка, який замовив вбивство знайомого

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста  Севастополя   скеровано до Херсонського міського суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Херсон, який замовив вбивство іншого місцевого жителя, а також займався збутом наркотичних речовин. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 14, п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України, тобто організація готування до вбивства вчиненого на замовлення, а також незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, на ґрунті особистих неприязних відносин та через неповернення боргу, вирішив замовити убивство свого знайомого. Підшукуючи виконавця убивства, обвинувачений звернувся до особи, яка має навики поводження зі зброєю та забезпечив «виконавця» пістолетом, пристроєм для безшумної стрільби (глушником), набоями, надав інформацію щодо місця проживання потерпілого. Життя потенційної жертви замовник оцінив у 100 000 гривень.
 
Правоохоронці дізналися про підготовку злочину заздалегідь та розробили і провели спецоперацію по
інсценуванню вбивства херсонця. Замовника було затримано після перерахунку обумовлених раніше г
рошових коштів «виконавцю».
Разом з тим, правоохоронцями автономії було задокументовано 27 факів збуту обвинуваченим особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу та психотропних речовин.
На даний час до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснювалося ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2079