Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.12.2020

Підсумки роботи прокуратури автономії за 2020 рік

Прокуратура автономії здійснює свою діяльність з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави. Одним з напрямів нашої роботи є процесуальне керівництво досудовим розслідуванням щодо воєнних злочинів, які вчиняються державою-окупантом на території тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя та використання національних і міжнародних судових інституцій задля забезпечення невідворотності покарання.


У поточному році до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду направлено 3 інформаційні повідомлення стосовно:
насильницького переміщення цивільного населення з півострова bit.ly/3nZ4oiI,
широкомасштабного руйнування і привласнення власності в Криму bit.ly/2WSIm5a,
пропаганди служби в армії держави-окупанта серед дітей bit.ly/34U3cpl.


Загалом, вже направлено 9 інформаційних повідомлень щодо воєнних злочинів у Криму, за якими Прокурором МКС 11.12.2020 завершено попереднє вивчення справи «Ситуація в Україні» bit.ly/38NDPqk.


Встановлено та повідомлено про підозри окупаційним «слідчим», «прокурорам» та «суддям», загалом 25 осіб, у вчиненні державної зради (ст. 111 КК України) і порушення законів та звичаїв ведення війни (ст. 438 КК України) за незаконне кримінальне переслідування учасників проукраїнського мітингу 26 лютого 2014 року під будівлею парламенту АР Крим bit.ly/3mX0JjX.


У поточному році з обвинувальними актами за результатами спеціального досудового розслідування скеровано до суду 27 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).


Встановлено близько 500 літаків та 600 суден, які попри закриття аеропортів та морських портів, порушували порядок в’їзду та виїзду з/на окупований півострів. За клопотаннями прокуратури автономії, накладено арешти на 104 літаки та 50 суден – порушників. Налагоджується співпраця з іноземними державами в галузі міжнародно-правового співробітництва з метою унеможливлення подальших порушень.


За ініціативи відомства розпочала функціонування міжвідомча робоча група з питань нарахування збитків і втрат, заподіяних державі в результаті порушення природоохоронного законодавства на тимчасово окупованій території АР Крим, до якої увійшли представники Міндовкілля, фахівців ЦОВВ, експерти, представники Офісу Генерального прокурора, прокуратури автономії відповідно bit.ly/3nZ4SW4.


Російська Федерація сьомий рік продовжує політику агресора на тимчасово окупованій територій Кримського півострова, а отже перед прокуратурою автономії з'являються нові нестандартні виклики та завдання, які покликані удосконалити нашу роботу задля притягнення винних осіб до відповідальності та деокупації нашої території.
 

 
 
 

кількість переглядів: 3894