Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.01.2021

Міжнародні стандарти розслідування воєнних злочинів: працівники прокуратури автономії підвищили свою кваліфікацію на міжнародному рівні

Специфіка роботи прокуратури автономії потребує постійного вдосконалення та підвищення рівня професійних знань працівників відомства, що, зокрема, передбачено Стратегією розвитку прокуратури АР Крим та міста Севастополя на 2019-2021 роки. Відтак, упродовж 2 місяців представники прокуратури автономії - Ірина Барцицька, Ольга Пірогова, Андрій Андросов, Антон Старченко та Віталій Радіонов проходили навчальний онлайн курс стосовно базових стандартів розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території, організований Global Rights Compliance.
 
Навчальний курс складався з 10 онлайн тренінгів та був присвячений вдосконаленню професійних знань стосовно стандартів міжнародного гуманітарного права, які застосовуються під час перехідного періоду для документування та розслідування воєнних злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території відповідно до міжнародних стандартів. Курс спрямований на розширення регіональної співпраці шляхом залучення фахівців з Грузії, Білорусії та України. 
Тренінги проводилися світовими експертами в галузі міжнародного гуманітарного права – Уейном Джордашом, Керолайн Едгертон, Душан Йованович та Анною Микитенко. 
 
Отриманні знання будуть використані під час досудового розслідування воєнних злочинів, вчинених державою-окупантом та її окупаційною адміністрацією на території півострова. 

кількість переглядів: 1799