Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.01.2021

Чергова хвиля репресій спрямована на дискредитацію представників корінного народу Криму

Від 13 до 18 років колонії суворого режиму - такий вирок сьогодні винесли російські судді в Ростові-на-Дону трьом кримським татарам за звинуваченнями в тероризмі на релігійній основі  – це чергова хвиля репресій спрямована на дискредитацію представників корінного народу Криму.

Незаконні вироки громадянам України у політично вмотивованих справах «Хізб ут-Тахрір»  – яскравий приклад реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування кримчан за релігійними ознаками.
Держава-окупант та її окупаційна адміністрація використовує будь-які інструменти задля залякування населення півострова та придушення свободи слова, свободи вираження поглядів і свободи релігії, у тому числі використовуючи систему кримінального правосуддя у політичних цілях.

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного переслідування кримських татар на території тимчасово окупованого півострова Крим (ч. 1 ст. 146, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 162 КК України).

Наразі, прокуратурою автономії повідомлено про підозру старшому слідчому незаконно створеного слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополя. Збираються докази причетності інших працівників окупаційних правоохоронних органів до незаконних переслідувань громадян України в Криму.


кількість переглядів: 1916