Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.01.2021

Прокуратура автономії звернулась до Укрбюро Інтерполу для розшуку літаків-порушників порядку в’їзду та виїзду на окупований півострів

За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя накладено арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом.
Разом з тим, прокуратура автономії звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку.
Загалом, встановлено близько 500 та накладено арешти на 190 літаків російських авіакомпаній, які незаконно здійснюють регулярні пасажирські  авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.
 
Нагадаємо, з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Офіційно припинено функціонування усіх аеропортів окупованої території півострова.

кількість переглядів: 4274