Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.02.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно кримського судді, який причетний до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя  скерувала  до  суду  обвинувальний  акт  відносно     колишнього судді Київського районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний суддя після окупації півострова у 2014 році, зрадивши Присязі на вірність народу України, перейшов на  службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, надаючи допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.
 
Обвинувачений сприяв становленню окупаційної влади РФ та брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на переслідування громадян України, не згодних з окупацією півострова. Розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, зазначений «суддя» незаконно застосовував законодавство РФ, зокрема, ухвалив рішення про продовження строку тримання під вартою одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2573