Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.02.2021

На території Міжнародного аеропорту "Київ" затримано учасника злочинної організації, який займався вербуванням моряків

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР  Крим та м. Севастополя,  ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спільно зі співробітниками Державної прикордонної служби України на території Міжнародного аеропорту "Київ" затримано розшукуваного учасника злочинної організації, який займався вербуванням українських моряків з метою їх експлуатації закордоном.
Раніше, 31 жовтня 2020 року, вказаному учаснику злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена організованою групою).
 
Досудовим розслідування встановлено, що починаючи з 2015 року, підозрюваний разом зі спільниками підшукував на материковій частині України моряків, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, через тимчасово окуповану територію АР Крим морським шляхом, моряків доставляли до берегів Туреччини, звідки вони у якості членів екіпажів морських суден переправляли нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу.
Частина з таких завербованих громадян України у подальшому були затримані правоохоронними органами Італії та Греції, де на даний час відбувають покарання.
 
Сьогодні, Голосіївським районним судом м. Києва до затриманого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 681000 грн.
 
Оперативне супроводження здійснювалося співробітниками Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління ДПС України та Департаментом міграційної поліції НП України.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).



кількість переглядів: 3154