Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.02.2021

Ігор Поночовний: «Держава-окупант та її адміністрація в Криму щодня порушує норми міжнародного гуманітарного права та продовжує нехтувати правами людини»

Під головуванням керівника прокуратури АР Крим та м. Севастополя Ігоря Поночовного відбулась нарада про підсумки роботи відомства у 2020 році, визначення основних завдань на наступний період. У нараді взяли участь перший заступник та заступник керівника, керівники структурних підрозділів та працівники прокуратури автономії.
 
Розпочинаючи нараду, керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний  відзначив позитивні результати на основних напрямах роботи відомства у порівнянні з 2019 роком. Зокрема, у 2020 році ГУ СБУ в АР Крим пред’явлено 21 підозра проти 18 у 2019 році, до суду скеровано 13 обвинувальних актів проти 12 торік; ТУ ДБР у м. Мелітополі пред’явлено 5 підозр та до суду скеровано 18 обвинувальних актів, у 2019 році – жодного. Разом з тим, відділом представництва інтересів держави в суді пред’явлено 9 позовів на загальну суму – 6 млн 731 тис грн проти 3 на суму 97 тис грн у 2019 році.
 
При цьому, керівник прокуратури підкреслив, що деякі напрями діяльності
потребують активізації. Зокрема, процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконної депортації та колонізації території півострова, привласнення публічного і приватного майна, забруднення навколишнього природнього середовища та захисту культурної спадщини на тимчасово окупованій території.   
 
Акцентуючи увагу на пріоритетних напрямах роботи відомства у 2020 році, Ігор
Поночовний відзначив підготовку та направлення інформаційних повідомлень про вчинення воєнних злочинів до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Так, у 2020 році скеровано 3 таких повідомлення, а загалом, починаючи з 2016 року, направлено 9 інформаційних повідомлень. Як результат, у грудні 2020 року Прокурор МКС оголосила про закінчення попереднього вивчення справи «Ситуація в Україні».
Про здобутки та проблемні питання на окремих напрямах діяльності з баченням шляхів їх вирішення проінформували перший заступник керівника прокуратури автономії Віталій Секретар та заступник – Наріман Сулейманов.
 
Підсумовуючи роботу прокуратури АР Крим та міста Севастополя у 2020 році, керівник відомства зазначив: «Незважаючи на позитивну динаміку в роботі, потребують уваги й інші пріоритетні напрями, оскільки держава-окупант та її адміністрація в Криму щодня порушує норми міжнародного гуманітарного права та продовжує нехтувати правами людини на території півострова».
 
 
 

кількість переглядів: 4714