Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.02.2021

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох осіб, які організували схему збуту вогнепальної зброї

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт щодо двох мешканців Одещини, які налагодили схему збуту вогнепальної зброї шляхом здійснення поштових відправлень в різні регіони країни. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та чч. 1, 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення та переробка  вогнепальної зброї) КК України.
 
У ході документування злочинної діяльності мешканця Херсонщини, який замовив умисне вбивство іншого місцевого жителя та був раніше затриманий правоохоронцями автономії, встановлено двох осіб, які здійснювали продаж вогнепальної зброї, що мала бути використана для реалізації умислу замовника.  За результатами проведених слідчих дій правоохоронці автономії задокументували неодноразові факти збуту вогнепальної зброї і бойових припасів та викрили двох осіб – жителів м. Білгород-Дністровський.
 
Маючи спеціальні знання, обвинувачені самостійно збирали та налаштовували зброю, надалі інформацію про продаж «товару» публікували в мережі Інтернет та розповсюджували замовлення за допомогою поштових відправлень в різні регіони країни.   
Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1338