Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.02.2021

Учаснику незаконної організації «Автоканал Севастополя», який сприяв окупації півострова, повідомлено про підозру

Учора, 18 лютого 2021 року, за процесуального керівництва прокуратури автономії, під час перебування на КПВВ «Каланчак» повідомлено про підозру громадянину України, учаснику незаконної організації «Автоканал Севастополя» за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, у редакції на момент вчинення злочину).
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний починаючи з лютого 2014 року, був активним учасником незаконної організації «Автоканал Севастополя», яка через власні канали зв'язку координувала роботу НЗФ «Самооборони Севастополя» та сприяла окупації Кримського півострову, зокрема, здійснюючи спостереження за штабом Військово-Морських Сил ЗСУ та іншими військовими частинами України в Севастополі.  Підозрюваний безпосередньо координував діяльність осіб, які несли службу на незаконно створених блок-постах поблизу м. Севастополя, зокрема, щодо здійснення незаконних перевірок документів громадян, обшуків їхніх транспортних засобів, а також затримання проукраїнськи налаштованого населення півострову.
Разом з тим, вказаний громадянин спільно з іншими учасниками «автоканалу» під час проведення «загальнокримського референдуму» здійснював спостереження та патрулювання на дільницях, де відбувалось голосування.
 
На даний час, прокуратура автономії готує клопотання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу.
 
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 


кількість переглядів: 1219