Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.03.2021

За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито шахрайську схему з продажу нерухомості

Прокуратурою Автономної Республіки Крим та міста Севастополя спільно з ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі та Департаментом карного розшуку НП повідомлено про підозру двом учасникам шахрайської схеми, які намагалися заволодіти грошовими коштами громадянина України, шляхом здійснення продажу нежитлової будівлі із використанням підроблених документів (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, з метою заволодінням майном одного з комунальних підприємств міста Києва, підробила документи про право власності на вказане майно та задля приховання слідів підроблення, зареєструвала його на одне з товариств, зареєстроване в Криму, після чого фігуранти здійснили фіктивне відчуження майна на користь однієї з учасниць шахрайської схеми. У подальшому, з метою заволодіння грошовими коштами, підозрювані намагалися здійснити продаж вказаного майна іншій особі. Проте, під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США, двох учасників шахрайської схеми було затримано. Іншим фігурантам готуються повідомлення про підозру, після чого буде вирішено питання про оголошення їх у розшук.      
 
Разом з тим, правоохоронцями проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних. За результатами обшуків вилучені підроблені документи про право власності на нерухоме майно, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та грошові кошти.
На даний час вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.
 

кількість переглядів: 2136