Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.03.2021

Сприяння окупації Кримського півострову – у центральному офісі громадського руху проведено санкціоновані обшуки

Прокуратурою АР Крим та міста Севастополя спільно з Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора‚ вчинених в умовах збройного конфлікту здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації та проведення незаконного «загальнокримського референдуму» на півострові Крим за  ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч.ч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що представники Всеукраїнського громадського руху «Український вибір-Право народу», який до 2016 року мав назву «Український вибір», сприяли окупації Кримського півострову, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади. Крім того, члени вказаної громадської організації після встановлення ефективного контролю Російською Федерацією над півостровом, приймали активну участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» 16.03.2014 року н території АР Крим та м. Севастополі. А саме, члени вказаної організації приймали участь у роботі незаконних виборчих комісій, були спостерігачами на дільницях під час проведення «референдуму», а також забезпечували їх охорону у складі незаконних збройних формувань.
 
У зв’язку з цим, сьогодні, 25 березня 2021 року, в рамках вказаного кримінального провадження, ГУ СБУ в АР Крим та прокуратурою автономії проведено санкціоновані обшуки у центральному офісі громадського руху «Український вибір-Право народу» в м. Києві та за місцем проживання одного з її учасників в м. Дніпро. За результати зазначених слідчих дій вилучено комп’ютерну техніку. Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2189