Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.04.2021

Судитимуть перевізника, який організував схему незаконного переправлення осіб до РФ через територію Кримського півострова

За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини, який організував незаконну схему переправляння осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України) в порушення порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію (ч. 1 ст. 332-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений на власному легковому автомобілі здійснював перевезення осіб через КПВВ «Чаплинка» на територію окупованого півострова, прямуючи по незаконно збудованому Керченському мосту до Краснодарського краю. При цьому, вказаний громадянин усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку – незаконно збудований і не може бути використаним для перетину україно–російського кордону.
Наразі, до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2029