Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.04.2021

Порушення законів та звичаїв війни: повідомлено про підозру судді, який незаконно виніс вирок українському активісту

Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру «судді» незаконно створеного «Київського районного суду міста Сімферополя» за ч. 1 ст. 438 КК України, а саме у порушенні законів та звичаїв війни.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, нехтуючи положеннями Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування громадян України в Криму.
Вказаний «суддя» протягом квітня-травня 2015 року здійснював кримінальне переслідування українського активіста у сфабрикованій справі щодо нібито умисного спричинення останнім легкої шкоди здоров’ю працівнику кримського спецпідрозділу «Беркут» 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у м. Києві.
 
Продовжуючи поширення пропагандистського міфу держави-окупанта щодо «злочинних дій» учасників Євромайдану в м. Києві, підозрюваний, порушуючи заборону застосовувати кримінальне законодавство РФ на окупованій території, незаконно засудив українського активіста до 4 років та 2 місяців позбавлення волі.
Таким чином, «суддею» було незаконно застосовано кримінальне законодавство РФ до подій, які нібито відбулись до окупації півострова та поза його територіє.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2833