Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.04.2021

Керівником прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів автономії

 
У п'ятницю, 9 квітня 2021 року, під головуванням керівника прокуратури АР Крим та м. Севастополя відбулась  координаційна нарада керівників правоохоронних органів автономії.

У заході взяли участь заступник начальника управління Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Ольга Коріняк, начальник Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олега Кулініч, начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим та м.  Севастополі Віталій Стрижак, директор Територіального управління  Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, Ігор Гаврилюк,  начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Мул, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Коріневич (у режимі відео-зв'язку).
 
«Робота правоохоронних органів автономії, в першу чергу, повинна зосереджуватись на таких пріоритетних напрямах кримінальної політики в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, як протидія злочинам проти основ національної безпеки, воєнним злочинам і злочинам проти людяності, порушенням порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї. Водночас, пріоритетними також мають стати виявлення та розкриття кримінальних правопорушень у сфері екології, а також протидія протиправним діям держави-окупанта, спрямованим на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, мілітаризації та здійснення пропаганди служби в армії країни-окупанта серед дітей» - наголосив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.

Також звернуто увагу на необхідності посилення контролю за станом досудового розслідування кримінальних правопорушень щодо неправомірного використання культурних цінностей, у сфері захисту прав і свобод дітей, що залишилися на тимчасово окуповані території півострова Крим, а також злочинів, пов’язаних з незаконним переміщенням для відбуття покарання засуджених громадян України з території Кримського півострову на територію Російської Федерації.

«Запорукою якісного виконання покладених завдань є тісна взаємодія між правоохоронними органами автономії, а також співпраця з неурядовими громадськими організаціями, міжнародними місіями з прав людини у сфері виявлення та документування вчинених на території окупованого півострову воєнних злочинів та злочинів проти людяності» - додав Ігор Поночовний.

За результатами наради визначено комплекс заходів, спрямованих на активізацію та подальше вдосконалення діяльності з протидії злочинності та розкриття злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території півострова Крим.

кількість переглядів: 1707