Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.04.2021

Повідомлено про підозру колишньому першому заступнику командира Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру колишньому першому заступнику командира Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
 
Слідством встановлено, що у лютому 2014 року, під час захоплення адміністративних будівель та військових частин АР Крим, командиром Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України було здійснено маневри з виходу корабельно-катерної групи з окупованої території півострова. У зв'язку з цим, виконання обов’язків командира загону було покладено на його першого заступника, який був зобов'язаний контролювати забезпечення охорони  військової частини № 1472 у м. Керч АР Крим, задля унеможливлення її захоплення російськими військовими.
 
Однак, підозрюваний, бажаючи підтримати РФ в окупації півострова Крим, надав незаконний наказ розблокувати ворота та запустити на територію військової частини № 1472 Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України автобуси з представниками ЗС РФ, чим надав допомогу представникам іноземної держави у безперешкодному доступі до зазначеної військової одиниці ЗС України.
 
Досудове розслідування здійснюється Третім слідчим відділом (з дислокацією в м. Херсон) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2135