Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.04.2021

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя забезпечила відшкодування державі 3,7 млн. гривень

Прокуратурою автономії у ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактами порушення правил міжнародних польотів (ст. 334 КК України),  до Господарського суду Київської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України до авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів  про стягнення заборгованості у сумі 3 719 843 гривень.
 
Повітряними суднами вказаної іноземної авіакомпанії були здійсненні польоти у  Сімферопольському районі польотної інформації, який включає повітряний простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами. При цьому встановлені, відповідно до законодавства України, норм ІСАО (Міжнародна організація цивільної авіації)  та правил Євроконтролю, аеронавігаційні збори за користування повітряним простором України авіакомпанією сплачені не були.
 
Під час розгляду господарським судом позовної заяви зазначеною авіакомпанією добровільно сплачено вказану заборгованість у повному обсязі.
 
Нагадуємо, що наразі на розгляді Господарського суду Київської області знаходиться ще 4 позовні заяви прокуратури АР Крим та м. Севастополя до іноземних  авіакомпаній про стягнення заборгованості за надані аеронавігаційні послуги на загальну суму понад 1 млн. гривень.
 
Пред’явлення прокуратурою АР Крим та м. Севастополя зазначених позовів обумовлено необхідністю забезпечити стабільність функціонування об’єкту державної власності, що має стратегічне значення для економіки і безпеки України, виконання взятих державою на себе обов’язків за Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, щодо належного здійснення аеронавігаційного обслуговування повітряних суден та гарантування безпеки повітряного простору.

кількість переглядів: 4637