Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.04.2021

Прокуратура автономії повідомила про зміну підозри «прокурору» та «судді», які причетні до кримінального переслідування українського активіста

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри «прокурору» та «судді» незаконно створених правоохоронних та судових органів на території окупованого півострова за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за фактом незаконного кримінального переслідування одного з українських активістів. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Слідством встановлено, що підозрювані, громадяни України, перебуваючи на посаді прокурора відділу прокуратури АР Крим та судді Центрального районного суду м. Сімферополя АР Крим, після окупації півострова у 2014 році, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених правоохоронних та судових органів держави-окупанта. Відтак, підозрювані були призначені на посади «прокурора прокуратури Центрального району м. Сімферополя прокуратури Республіки Крим» та «судді» незаконно створеного Центрального районного суду м. Сімферополя Республіки Крим.
 
Вказаний «прокурор», розуміючи незаконність кримінального переслідування одного з українських активістів, у якості «державного обвинувача» підтримував клопотання щодо проведення судового розгляду  за відсутності активіста, якого незаконно обвинувачують у скоєнні злочинів передбачених ч. 2 ст. 222 та ч. 2 ст. 222 КК Росії (зберігання і передача вибухових речовин й боєприпасів). У свою чергу «суддя» незаконно розглянув та задовільнив зазначене клопотання.
Таким чином, підозрювані, перейшовши на бік ворога, сприяли становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених органів прокуратури та суду на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.
Досудове розслідування здійснюється Третім слідчим відділом (з дислокацією в м. Херсон) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2797