Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.04.2021

За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито діяльність групи іноземців, які займались збутом кокаїну

За процесуального керівництва прокуратури автономії спільно зі слідчими ГУНП в АР Крим та Департаментом боротьби з наркозлочинністю НПУ викрито діяльність організованої групи осіб з транснаціональними зв’язками. Учасники угруповання налагодили схему збуту наркотичного засобу – «кокаїн» в особливо великих розмірах на території України.
 
Так, під час збуту у м. Києві понад 2 кг особливо небезпечного засобу «кокаїну», вартістю близького 200 тис доларів США, затримано та повідомлено про підозру двом учасникам групи – громадянам Турецької Республіки за ч. 3 ст. 307 КК України, тобто у придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах наркотичних засобів. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Також, правоохоронці провели 6 обшуків за місцями проживання та реєстрації учасників організованої групи, за результатами яких вилучено ще 11 гр «кокаїну», вогнепальну зброю,мобільні телефони, чорнові записи та документи.
Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.
 
 
 

кількість переглядів: 2231