Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.05.2021

Несплата аеронавігаційних послуг за польоти над Чорним морем - суд задовольнив позов прокуратури автономії до андоррської авіакомпанії

Рішенням Господарського суду Київської області задоволено позовну заяву прокуратури автономії в інтересах держави до андоррської авіакомпанії «Gestio Integral D’aeronaus Martinez S.L.», стосовно стягнення заборгованості за надані їй аеронавігаційні послуги у повітряному просторі України, зокрема, над Чорним морем, на загальну суму близько 100 000 грн.  
 
Нагадаємо, що у ході досудового розслідування, розпочатого за фактами порушення правил міжнародних польотів (ст. 334 КК України), прокуратура автономії встановила, що у 7 іноземних авіакомпаній виникла заборгованість перед Державним підприємством обслуговування повітряного руху України («Украерорух») за надані аеронавігаційні послуги у повітряному просторі України, на загальну суму 7 млн грн. Після пред’явлення зазначених позовів, одна з авіакомпаній Об’єднаних Арабських Еміратів у повному обсязі сплатила заборгованість на суму 3 719 843 гривень.
 
Пред’явлення позовів обумовлено необхідністю забезпечити стабільність функціонування об’єкту державної власності, що має стратегічне значення для економіки та безпеки України, необхідності виконання взятих державою на себе обов’язків за Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, щодо належного здійснення аеронавігаційного обслуговування повітряних суден та гарантування безпеки повітряного простору.

кількість переглядів: 3331