Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.05.2021

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді, яка причетна до кримінального переслідування одного з проукраїнських активістів в Криму

Прокуратура автономії за результатами спеціального досудового розслідування cкерувала  до  суду обвинувальний  акт  стосовно  колишньої судді Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).  
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня суддя Сімферопольського районного суду АР Крим, після окупації півострова у 2014 році, зрадивши присязі судді, перейшла на  службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, обійнявши посаду «судді Сімферопольського районного суду Республіки Крим». Обвинувачена незаконно здійснювала правосуддя на території півострова, керуючись при цьому законодавством РФ та надаючи своїми діями допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.
 
Разом з тим, обвинувачена приймала безпосередню участь в кримінальному переслідуванні одного з українських активістів. Зокрема, «суддя» незаконно продовжила строк тримання під вартою активісту, якого окупаційні правоохоронці незаконно звинувачували у "поширенні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть за допомогою інтернет-радіо".
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 
 

кількість переглядів: 2888