Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.05.2021

Сприяння окупації півострова – двом колишнім депутатам Севастопольської міської ради повідомлено про зміну підозри

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом колишнім депутатам Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Слідством встановлено, що підозрювані, будучи громадянами України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради з метою приховання факту окупації півострова Крим збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта, у березні 2014 року прийняли ряд постанов щодо проведення «загальнокримського референдуму», «незалежності АР Крим та міста Севастополя», «створення Республіки Крим» та прийняття міста Севастополя до складу РФ тощо.
Після окупації півострова, підозрювані продовжили свою діяльність у незаконно створеному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», забезпечуючи його функціонування. Надалі, у якості «депутатів» від неправомірно діючих в Криму політичних партій «Единая Россия» та «ЛДПР» балотувались під час незаконних виборів до зазначеного органу влади.
Таким чином, підозрювані надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України та, перейшовши на бік ворога, сприяли становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі у роботі незаконно створених органів влади на півострові.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2551