Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.06.2021

Збут наркотиків в особливо великих розмірах: перед судом постануть організатори злочинної схеми

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох мешканців Херсонщини, які організували схему збуту наркотичних засобів, за чч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів у особливо великих розмірах).
 
У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами збуту наркотичних засобів до тимчасово окупованого півострова Крим, правоохоронцями виявлено схему збуту особливо небезпечної речовини -   канабісу. Встановлено, що обвинувачені, використовуючи різні Інтернет-майданчики, розміщували оголошення та пропонували для продажу канабіс. Після отримання «замовлень», спільники розповсюджували «товар» за допомогою поштових відправлень в різні регіони України, використовуючи при цьому видумані персональні дані.
 
Під час проведення обшуків за місцем проживання обвинувачених, правоохоронці виявили понад 24 кілограм канабісу, матеріали та пристрої, що використовувались для фасування наркотичних засобів та грошові кошти. Загалом, вилучено товару на суму понад 7 мільйонів гривень.
Санкція статті передбачає покарання на строк від 9 до 12 років у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2409