Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.06.2021

Порушення порядку в’їзду та виїзду на окупований півострів: працівнику незаконно захопленого ПАТ «Чорноморнафтогаз» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру працівнику окупаційного підприємства «Чорноморнафтогаз» за фактом порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332 - 1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
Під час перетину КПВВ «Каланчак» на адмінмежі з окупованим півостровом, виявлено громадянина України, який після окупації півострова, продовжив працювати на незаконно захопленому державою - окупантом підприємстві «Чорноморнафтогаз», обіймаючи посаду інженера матеріально-технічного ресурсу плавучої бурової установки «Петро Годованець» (після окупації перейменовано на «Крим- 2»).
 
У період з 2015 року до травня 2021 року вказаний громадянин систематично виїжджав через закриті морські порти на окупованій території півострова до вказаної бурової установки, забезпечуючи її роботу. Зазначеними діями підозрюваний сприяв незаконній розробці та використанню Російською Федерацією природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, чим спричинив шкоду інтересам держави.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2407