Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.06.2021

Організація та проведення незаконних призивних кампаній кримчан до армії держави - окупанта: до суду скеровано обвинувальний акт

Прокуратурою АР Крим та міста Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно окупаційного «військового комісара міста Феодосії та Кіровського району Республіки Крим» за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.
 
 
Обвинувачений, до окупації півострова, обіймав посаду начальника полігонної служби Повітряних сил Збройних сил України, а у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на військову службу до армії держави-окупанта. Згодом, був призначений на посаду «старшого помічника військового комісара міста Феодосія та Кіровського району Республіки Крим», а у 2020 році - безпосередньо на посаду «військового комісара міста Феодосія та Кіровського району Республіки Крим». На вказаній посаді «військовий комісар» здійснював реалізацію політики РФ та її окупаційної адміністрації, спрямованої на проведення незаконних примусових призовних кампаній цивільного населення півострову до лав збройних сил держави-окупанта.
 
Відтак, обвинувачений, реалізуючи незаконні «укази» вищого керівництва РФ, сприяв проведенню 6 незаконних призовних кампаній кримчан у відповідних районах. Зазначені дії порушують заборону державі-окупанту примушувати цивільне населення служити у власних збройних силах, що передбачена статтею 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим.


Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

 

 

кількість переглядів: 2181