Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.07.2021

Незаконні затримання активістів під час мітингу «26 лютого» біля парламенту Криму: двом «самооборонівцям» повідомлено про підозри

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя, повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані,  починаючи з 2014 року, були учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Спільно з іншими «самооборонівцями» підозрювані брали участь у затриманні українських активістів під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. Також, здійснювали патрулювання вулиць м. Сімферополя та проводили незаконні перевірки документів й особисті обшуки громадян України, погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї.
 
 
Наразі  органами правопорядку автономії ідентифіковано близько 1400 учасників незаконних збройних формувань «Самооборона Криму» та «Самооборона Севастополя», які активно сприяли окупації півострова Крим. Зокрема, слідством встановлено, що «самооборонівці» причетні до вбивств та викрадень українських активістів, захоплення адмінбудівель та Штабу Військово-Морських Сил України. Разом з тим, учасники НЗФ активно сприяли проведенню незаконного «референдуму», здійснювали контрольно-пропускний режим на незаконно створених блок-постах, затримували українських громадян, проводили незаконні особисті обшуки та обшуки транспортних засобів, перешкоджали журналістській діяльності тощо.  
 
 
На даний час, 257 «самооборонівцям» повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 110, 111, 260 Кримінального кодексу України.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

 

кількість переглядів: 1675