Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.07.2021

Допомога представникам РФ у безперешкодному доступі до військової частини: про підозру повідомлено помічнику командира Керченського загону морської охорони

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру колишньому помічнику командира Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України у вчиненні державної зради ( ч. 1 ст. 111 КК України).
 
Слідством встановлено, що у березні 2014 року, під час захоплення державою-окупантом адміністративних будівель та військових частин на території АР Крим, підозрюваний, обіймаючи вказану посаду, надавав допомогу представникам іноземної держави у здійсненні підривної діяльності проти України.
 
Відтак, помічник командира, маючи адміністративний вплив на військовослужбовців, всупереч затвердженому плану реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації, віддав наказ особовому складу здати зброю до кімнати зберігання та особисто проконтролював його виконання. Таким чином,  підозрюваний надав допомогу представникам держави-окупанта у безперешкодному доступі до військової частини №1472 Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України.
 
Разом з тим, маючи доступ до особистих даних військовослужбовців та бажаючи підтримати РФ в окупації півострова, підозрюваний сприяв незаконному наданню громадянства РФ працівникам зазначеної військової частини шляхом складання списків військовослужбовців та подальшої їх передачі представникам спецслужб РФ.
 
Досудове розслідування здійснюється Третім слідчим відділом (з дислокацією в м. Херсон) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі у співпраці з Департаментом військової контррозвідки СБУ.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

 

кількість переглядів: 1902