Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.07.2021

Ігор Поночовний: «Наразі журналістика в Криму знищена»

Нещодавно, керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний проінформував Комітет з питань свободи слова ВРУ щодо порушення прав журналістів в Автономній Республіці Крим.
 

Під час свого виступу, керівник прокуратури автономії повідомив, що  активна фаза окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя супроводжувалась повним захопленням інформаційного простору на півострові. Сім років окупації призвели до зникнення незалежних ЗМІ в Криму, контролю за інформацією з боку держави-окупанта та тотальною пропагандою російських «медіа». Працівники ж українських та іноземних ЗМІ зазнали серйозних порушень своїх прав. Наразі правоохоронні органи автономії розслідують 22 кримінальні провадження за 42 фактами порушення прав журналістів та інших представників ЗМІ в Криму.
 

«У кримінальних провадженнях зафіксовано численні докази незаконних кримінальних переслідувань журналістів і їхніх родин, проведення незаконних обшуків, затримань, звинувачень в екстремістській діяльності. Ці факти також стали основою інформаційного повідомлення, скерованого прокуратурою автономії спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду в лютому 2021 року», - зазначив Ігор Поночовний.
 

кількість переглядів: 1463