Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.08.2021

Винесено вирок працівнику незаконно захопленого ПАТ «Чорноморнафтогаз», який порушив порядок в’їзду та виїзду на окупований півострів

Учора, 3 серпня 2021 року, за публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя, винесено обвинувальний вирок працівнику окупаційного підприємства «Чорноморнафтогаз», який вчинив порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332-1 КК України).
 

Як повідомлялося раніше, засуджений після окупації півострова продовжив працювати на незаконно захопленому державою-окупантом підприємстві «Чорноморнафтогаз», обіймаючи посаду інженера матеріально-технічного ресурсу плавучої бурової установки «Петро Годованець» (після окупації перейменовано на «Крим- 2»).
 

У період з 2015 року до травня 2021 року вказаний громадянин систематично (не менше 8 разів) порушував порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів, шляхом переправлення на судні через порт «Чорноморський» на зазначену бурову установку, що знаходиться за межами територіального моря України.
 

Такими діями засуджений сприяв незаконній розробці та використанню державою-окупантом природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, чим спричинив шкоду інтересам держави.
 

Судом враховано визнання засудженим своєї провини у повному обсязі, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки. Згідно зі ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.
 

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
 

кількість переглядів: 2397