Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.08.2021

До суду скеровано обвинувальний акт щодо судді, який незаконно притягнув до адміністративної відповідальності українського активіста

Прокуратурою АР Крим та міста Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього судді Роздольненського районного суду АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що суддя, після окупації півострова у 2014 році, зрадивши присязі на вірність народу України, перейшов на службу до незаконно створених судових органів Російської Федерації. Перебуваючи на посаді, обвинувачений, діючи в інтересах держави-окупанта, безпідставно надав дозвіл на проведення обшуку у домоволодінні українця, який виступив проти режиму окупації та розмістив на даху власного будинку державний прапор України. Після декількох обшуків, активіст заявив про незаконність дій «поліції», у зв’язку з чим його було притягнуто до адміністративної відповідальності за, нібито, непокору «правоохоронцям». Обвинувачений незаконно застосував до активіста адміністративний арешт строком на 10 діб, посилаючись прицьому на російське законодавство.
 
Надалі, своїми діями та рішеннями обвинувачений спряв становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3046