Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.08.2021

Сприяння окупації Кримського півострова – до суду скеровано обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради

Прокуратура автономії, у порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
Під час окупації півострова у 2014 році, обвинувачений, громадянин України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, задля приховання факту окупації півострова Крим збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта, у березні 2014 року проголосували за прийняття ряду незаконних постанов.  Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», прийняття «незалежності АР Крим та м. Севастополя», «створення Республіки Крим» та прийняття м. Севастополя до складу РФ тощо.
Після окупації півострова, обвинувачений продовжив свою діяльність у незаконно створеному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», забезпечуючи його функціонування. Надалі, у якості «депутата» від неправомірно діючої в Криму політичної партії «Патріоти Росії» балотувався під час незаконних виборів до зазначеного органу влади.

 
 
Таким чином, обвинувачений надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України та, перейшовши на бік ворога, сприяв становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі у роботі незаконно створених органів влади на півострові.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

 

 

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).


кількість переглядів: 2355