Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.08.2021

Під головуванням керівника прокуратури автономії підведено підсумки роботи за поточний період 2021 року

Під головуванням керівника прокуратури автономії Ігоря Поночовного  відбулася підсумкова нарада за поточний період 2021 року. Під час заходу обговорено результати роботи відомства на основних напрямах діяльності, визначено пріоритети на наступний період та заходи, які сприятимуть досягненню максимального результату.
 

Під час виступу керівник прокуратури автономії відзначивши динаміку та тенденції у роботі відомства, окремо звернув увагу на напрями, які потребують активізації. Зокрема, процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконної депортації та колонізації території півострова, привласнення публічного і приватного майна, незаконні політично вмотивовані переслідування у так званих справах «Хізб ут-Тахрір» та ін.
 

Акцентуючи увагу на пріоритетних напрямах роботи, Ігор Поночовний відзначив підготовку та направлення інформаційних повідомлень про вчинення воєнних злочинів до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Використання механізму спеціального досудового розслідування за фактами державної зради колишніми суддями, депутатами Верховної ради АР Крим та Севастопольської міської ради, які продовжили свою діяльність у незаконно створених органах на території півострова. А також наголосив на проблематиці щодо відновлення втрачених кримінальних проваджень, які залишились на території півострова на стадії досудового розслідування та судового провадження.
 

 «Задля забезпечення невідворотності покарання для осіб, які восьмий рік порушують норми міжнародного гуманітарного права та продовжують нехтувати правами людини в Криму, необхідно забезпечити належну ефективність визначених пріоритетів» - підсумував керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.
 

кількість переглядів: 2007