Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.09.2021

Сприяння окупації Криму: прокуратурою автономії до суду направлено обвинувальний акт стосовно «самооборонівця»

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України у лютому 2014 року вступив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та брав активну участь у його діяльності.
 

Спільно з іншими «самооборонівцями», обвинувачений приймав участь у затриманні проукраїнсько налаштованих кримчан під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. Згодом, після встановлення ефективного контролю держави-окупанта на території півострова, продовжив свою протиправну діяльність у складі «Самооборони Криму».
 

За свою участь у функціонуванні вказаного збройного формування, обвинувачений отримував грошову винагороду, а також наказом «військового комісара Республіки Крим», нагороджений медаллю Міністерства оборони РФ «За повернення Криму».
 

Вказаний громадянин України був виявлений на території Херсонської області та 28 серпня 2021 року йому було повідомлено про підозру.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі з дотриманням вимог та строків, встановлених процесуальним законодавством.
 

Нагадаємо, що органами правопорядку автономії встановлено, що чисельний склад учасників незаконних збройних формувань, які активно сприяли окупації півострова Крим становить близько 2000 осіб. Наразі, 258 «самооборонівцям» повідомлено про підозри та направлено до суду 14 обвинувальних актів за ст.ст. 110, 111, 260 КК України.
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

 

кількість переглядів: 1350