Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.09.2021

Перед судом постане депутат Севастопольської міської ради за обвинуваченням у державній зраді

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи громадянином України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради з метою приховання факту окупації півострова Крим збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта, у березні 2014 року прийняв ряд постанов щодо проведення «загальнокримського референдуму», «незалежності АР Крим та міста Севастополя», «створення Республіки Крим» та прийняття міста Севастополя до складу РФ тощо.
 

Після окупації території півострову, продовжив свою діяльність у незаконно створеному органі «Законодавчі збори міста Севастополя», чим забезпечив його функціонування та сприяв представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України. Надалі, громадянин України балотувався до зазначеного органу влади під час незаконних виборів, проведених у вересні 2014 року окупаційною владою РФ в Севастополі.
Зазначеними діями, обвинувачений надавав допомогу представникам іноземної держави в легітимізації окупації території України та, перейшовши на бік ворога, сприяв становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі у роботі її незаконно створених органів на півострові.
 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 

Нагадуємо, що наразі прокуратурою автономії до суду скеровано 39 обвинувальних актів стосовно депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, 38 з яких – за результатами здійснення спеціального досудового розслідування.
 


Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

 

кількість переглядів: 1631