Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.10.2021

Незаконне притягнення кримчан до адміністративної відповідальності: до суду скеровано обвинувальні акти стосовно колишніх суддів

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох колишніх суддів, які працювали в судах АР Крим, за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п''ятнадцяти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова у 2014 році, обвинувачені, зрадивши присязі на вірність народу України, перейшли на посади «суддів» до незаконно створених «Чорноморського районного суду Республіки Крим» та «Совєтського районного суду Республіки Крим». У подальшому, незаконно винесли постанови про притягнення кримськотатарських активістів до адміністративної відповідальності, за нібито організацію масового одночасного перебування громадян, що порушує громадський порядок (ч. 1 ст. 20.2.2 КпАП РФ) та призначили їм покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 40 тисяч рублів.
 
Йдеться про події 3 травня 2014 року, коли  кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та ін., виступаючи проти окупації Криму та заборони в’їзду до нього Голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.
 
Своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли становленню на півострові окупаційної влади РФ та її судових органів, а також приймали безпосередню участь у процесі переходу судової системи України на відправлення правосуддя за російським законодавством.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.


кількість переглядів: 2915