Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.10.2021

Засуджено учасника незаконного збройного формування «Самооборона Криму»

За публічного обвинувачення прокуратури автономії, Дарницьким районним судом м. Києва винесено вирок учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму».
Зловмисника виявлено на території Херсонської області та 28 серпня 2021 року йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування).
 

Раніше, досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний громадянин України у лютому 2014 року вступив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Спільно з іншими «самооборонівцями» брав активну участь у подіях 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради АР Крим. За свою участь у функціонуванні вказаного НЗФ засуджений отримував грошову винагороду, а також нагороджений медаллю Міністерства оборони РФ «За повернення Криму».
 

Засудженому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, разом з тим, судом враховано беззастережне визнання своє вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, викриття у його вчиненні інших осіб, тому, судом прийнято рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням, іспитовим строком тривалістю 3 роки.
 

кількість переглядів: 2902