Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.10.2021

Розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності: впровадження системи I-DOC у роботу прокуратуру автономії

Сьогодні, 13 жовтня 2021 року, у прокуратурі АР Крим та міста Севастополя відбулась презентація бази даних I-DOC - інструменту для аналізу та систематизації розслідувань воєнних злочинів та злочинів проти людяності з метою використання на національному та міжнародному рівнях.
 
 
 
Захід відбувся за участі Генерального прокурора Ірини Венедіктової, керівника прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігоря Поночовного,  Тимчасово повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін, Посла Королівства Норвегії в Україні Еріка Сведала.
 
 
Відкриваючи захід, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова  заявила: «Система I-DOC стане п’ятим діджитал-інструментом, який прокурори використовуватимуть у своїй роботі. Ми перебуваємо на етапі масштабної  цифрової трансформації. Впровадження системи допоможе нам бути ще більш ефективними у розслідуванні порушень прав людини у Криму. Після успішного пілоту в прокуратурі АРК, ми впроваджуватимемо її далі».
 
 
«Впровадження I-DOC у діяльність прокуратури автономії стало можливим завдяки реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка реформи сектору кримінальної юстиції в Україні», наданої Посольством США в Україні. Укладений Офісом Генерального прокурора, прокуратурою автономії та Посольством США в Україні, План спільних дій передбачає впровадження бази даних I-DOC задля забезпечення ефективного розслідування та документування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах міжнародного збройного конфлікту на тимчасово окупованій території півострова Крим» - зазначив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний.
 
 
«Сьогодні я щаслива бачити, що наше партнерство завершується новим проєктом цифровізації доказів військових злочинів із впровадженням бази даних I-DOC. Цей проєкт сприятиме зусиллям українських правоохоронців щодо притягнення Росії до відповідальності за серйозні порушення міжнародного права, що вчиняються в Криму та на Донбасі. Сьогодні, як і завжди, США підтримують Україну, як стійкого партнера у зусиллях затвердити свій суверенітет та територіальну цілісність. Ми знаємо, що цей новий проєкт стане ще одним важливим інструментом, який допоможе Україні досягнути справедливості в Криму та, врешті-решт, перемогти у цій боротьбі» - наголосила Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.
 
 
У своїй промові Посол Королівства Норвегії в Україні Ерік Сведал  вкотре виразив підтримку Норвегії щодо невизнання окупації Криму та щодо заходів проти Росії, які вживає Європейський Союз.
 
«Дуже радий побачити те, що рішення, розроблені Норвезьким Гельсінським Комітетом, можуть застосовуватись для документування порушень прав людини в Криму» - відмітив Ерік Сведал.
 
 
 

кількість переглядів: 9384